Поновлення договору оренди земельної ділянки

Як відомо, посилаючись на статтю номер вісім Закону республіки Україна «Про оренду земель» встановлений термін суборенди повинен бути не вище терміну, який визначений договором оренди землі. А при розірванні договору оренди також припиняється дія цього договору між сторонами.

При цьому, якщо орендар і далі продовжує користуватися цією ділянкою після закінчення терміну , в даному випадку за відсутності заперечень орендодавця у строк одного місяця після припинення дії терміну дії договору він підлягає поновленню, зауважимо, на аналогічний термін і на схожих умовах , які переглядалися договором при його заключенні між сторонами. Письмове заперечення може здійснюватися листом-повідомленням.
Іншими словами , за відсутності заперечення міської ради , договір про оренду зем. ділянки , який було укладено в 2010 - му році , мав бути автоматично відновлено після 2006 ще на п'ять років. Точно також поновлювався б договір про суборенду між ФОПЦ та фізичною особою підприємцем.

Так як законодавство не дало чіткого , однозначної відповіді на питання, що цікавить , що може означати «договір підлягає поновленню», у цьому зв'язку великий інтерес представляє судова практика.

Щодо поновлення договору оренди земельної ділянки законом України " Про оренду земель" має положення, які не вважаються тотожними відповідним нормам ГК України та ЦК України.
Стаття номер тридцять три зазначеного закону пропонує , що після закінчення того терміну, на який договір оренди землі був укладений, орендар ,який виконував належно обов'язки у відповідності з усіма умовами договору, за інших однакових умов має переважним правом відновити договір між сторонами.

При поновленні цього довора оренди на інший період часу , всі умови договору за згодою обох сторін можуть бути змінені. Якщо орендар продовжує застосовувати земельну ділянку після закінчення договору , то протягом місяця після закінчення періоду договору і цей договір підлягає поновленню за відсутності різних заперечень з боку орендодавців на схожих умовах і аналогічний період часу , які передбачалися договором. Письмове заперечення виконується листом -повідомленням.

Іншими словами, цієї нормою не передбачається порядок автоматичного поновлення договору оренди земельної ділянки за відсутності різних заперечень сторін, а тільки визначено, що договір у даному випадку підлягає поновленню.

 

Оставить комментарий к данной статье:

Поиск по сайту

 

Популярные записи сегодня

В связи с производством работ по адресу ул.Чучева 24 водо...

В связи с производством работ по адресу ул.Седова 3 (НИИ ...

В связи с производством работ по адресу ПНС Тольятти 1 во...

В связи с производством работ по адресу Александровская 1...

В связи с производством работ по адресу м.Жукова 2"Е" вод...

Уважаемые таганрожцы! По сообщению Главного управления ...

В связи с производством работ по адресу ул.Сызранова 10 в...

В связи с производством работ по адресу ул.Вишневая 15/4 ...

Как сообщили в пресс-службе Правительства Ростовской об...


 



Яндекс.Метрика